Verbind met dit IP adres: play.minetrack.nl

Preventieve regels m.b.t. lag

 Started by roel

Regels survival en creative met betrekking tot het veroorzaken van lag


Lag wordt op veel verschillende manier veroorzaakt. Wij willen de lag tot een minimum beperken en daar kun jij aan bijdragen. Houd je alsjeblieft aan onderstaande regels.

  1. Bouw automatische farms niet op dezelfde plek. Zorg dat je de farms verspreid over meerdere plekken in de wereld.
  2. Houd farms met villagers zo klein mogelijk. Denk na of het nodig is om meerdere ironfarms boven elkaar te hebben. De prijzen van iron zijn al erg laag in de chestshops omdat iedereen al een ironfarm heeft. Is het daadwerkelijk nodig dat jij ook nog iron gaat verkopen of zou je een kleinere ironfarm kunnen maken voor zelfgebruik?
  3. Zorg dat autosorters zo klein mogelijk zijn zodat er zo min mogelijk hoppers worden gebruikt. Hoppers vergen namelijk erg veel kracht van de server, wat zorgt voor lag. Zorg daarnaast dat je autosorter niet constant aanstaat door er items in te droppen, maar drop al je items er tegelijkertijd in.
  4. Maak geen onnodig gebruik van redstone. Dit houdt in dat je redstone constructies van bijvoorbeeld farms, achtbanen en mobgrinders zo klein mogelijk moet houden. Denk goed na voordat je een redstone machine gaat maken: kan het niet kleiner, kan het niet op een slimmere manier? Laat andere spelers ook eens naar jouw redstone machine kijken; misschien weten zij hoe het compacter kan.
    Tip: gebruik water in plaats van meerdere hoppers voor het verzamelen van items.
  5. Zorg dat er een aan/uit-knop zit op autofarms. Zo kun je een autosorters volledig uitzetten of kun je voorkomen dat er mobs spawnen (guardian farms). Het is soms ingewikkeld om dit te doen, maar wees creatief. Het is meestal mogelijk om een aan/uit-knop te bouwen.
  6. Maak geen onnodig gebruik van Wireless Redstone in de creative server. Wireless Redstone is erg handig, maar kan ook lag veroorzaken wanneer er te veel gebruik van wordt gemaakt. Wanneer het gebruik van Wireless Redstone niet per sé nodig is, maak dan gebruik van normale redstone.
  7. Stop dieren niet in een te kleine ruimte. Dit zorgt voor lag. Zorg er daarnaast voor dat je niet te veel dieren hebt. Het is namelijk niet nodig om van elk diersoort er tientallen te hebben. 15 per diersoort is meer dan genoeg.
  8. Wanneer je dieren wilt verplaatsen met bijvoorbeeld carrots/wheat in je hand, zorg dan dat je niet gevolgd wordt door tientallen dieren. Dit zorgt ook voor extreme lag.

Dit topic is niet compleet. Wanneer er toevoegingen zijn, wordt dit vermeld in de Discord server.


Roel | Eigenaar Minetrack | contact@minetrack.nl
Nederlandse Minecraft server met Traincarts Creative en Economy Survival


Door roel, 6 maanden geledenLaatst bewerkt: 6 maanden geleden x 2